aA
Pasienyje su Lenkija į Kalvarijos užkardos pareigūnų spąstus pateko lenkas vairuotojas, namo gabenęs beveik 4 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Jo būta atsargaus - kelią užsieniečiui žvalgė jo tautietis, praneša VSAT.
Į Lietuvos pasieniečių spąstus pakliuvo lenkas
© VSAT

Trečiadienį vykdydami tarnybą prie Vilkaviškio rajono Vigrelių kaimo VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai užsimaskavo šalia į Lenkiją vedančio kelio.

Apie 4 val. ryto jie pastebėjo į Lenkiją pėsčiomis einantį vyrą, įdėmiai besižvalgantį į visas puses. Netrukus pasieniečiai pamatė ir įkandin pėsčiojo keliu riedantį automobilį lenkiškais numeriais. VSAT pareigūnai jį sustabdė ir tuo pat metu už pusantro šimto metrų pastebėjo dar vieną automobilį.

Šio „Renault Laguna“ lenkiškais numeriais vairuotojas, išvydęs pasieniečius, staigiai apsisuko ir pradėjo važiuoti atgal į Lietuvos gilumą. VSAT pareigūnai tam buvo pasiruošę - prieš bėglį iš šalikeles iššoko dar vienas Kalvarijų užkardos pasienietis ir ant kelio patiesė priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį „ežį“.

Vairuotojas nedrįso jo pervažiuoti, prieš pat „ežį“ sustojo ir iškart buvo sulaikytas. Mašiną vairavo 25-erių Lenkijos pilietis.

Patikrinę automobilį Kalvarijos pasieniečiai jame rado 538 pakelius cigarečių „Lifa Menthol“, 410 pakelių „Viceroy Blue” ir 2840 pakelių „Jing Ling”. Iš viso užsienietis gabeno 3788 pakelius kontrabandinių cigarečių su rusiškomis banderolėmis.

Prieš jį važiavusio ir pasieniečių sustabdyto lenko automobilyje cigarečių nebuvo. Neabejojama, kad šis vairuotojas žvalgė kelią kontrabandą vežusiam tautiečiui, tačiau nesugebėjo pergudrauti pasieniečių.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT pareigūnai 25-erių lenkui pradėjo administracinės bylos teiseną. Jos medžiagą pasieniečiai perduos bylą nagrinėsiančiam Vilkaviškio rajono apylinkės teismui. Užsieniečiui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir automobilio konfiskavimas.

Po apklausos Kalvarijos pasieniečiai užsieniečius paleido. „Renault Laguna“ ir cigaretės saugomi VSAT Lazdijų rinktinėje.

Į Lietuvos pasieniečių spąstus pakliuvo lenkas
© VSAT

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.