aA
Tailando imigracijos biuras įtraukė žymų Rusijos dirigentą ir pianistą Micahailą Pletniovą į savo "juodąjį sąrašą". Taigi muzikantas nebegalės įvažiuoti į šalį, jeigu net kaltinimai nepilnamečio žaginimu jam bus panaikinti. M.Pletniovas pateko į "juodąjį sąrašą" remiantis tuo, kad jo "elgesys" buvo pripažintas darančiu žalą Tailandui.
Michailas Pletniovas
Michailas Pletniovas
© RIA/Scanpix

Iš karto po įtraukimo į nepageidaujamų asmenų sąrašą Rusijos muzikantui buvo panaikinta Tailando viza.

Apžvalgininkų nuomonė, omenyje veikiausiai turima ilgalaikė viza, mat vizą aplankyti Tailandą neilgam laikui M.Pletniovas gali gauti tiesiog oro uoste.

Anksčiau teismas leido M.Pletniovui išvykti iš šalies, bet įpareigojo atvykti į jį kas 12 dienų. Sprendžiant iš visko, manoma, kad tam muzikantas gaus trumpalaikes vizas.

Pastarąjį kartą M.Pletniovas atskrido į Tailandą sekmadienį. Teismas pirmadienį pratęsė jam paleidimą į laisvę už užstatą, ir vėl leido išskristi iš šalies.

Liepos pradžioje dirigentas, turintis du namus Tailande, buvo sulaikytas Patajoje. Jam pateiktas kaltinimas 14 metų paauglio žaginimu, taip pat sąsajomis su vaikų pornografijos kūrimu.

Pranešta, kad M.Pletniovą nurodė Tailando gyventojas, anksčiau areštuotas už vaikų prostitucijos organizavimą. Pats muzikantas jam pateiktus kaltinimus vadina nesusipratimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.