aA
Vietos verslininkas už 180 000 svarų (735 150 litų) nupirko Brechine esantį daugiabutį, kuriame buvo nužudyta Jolanta Blėdaitė, praneša „The Courier“.
Jolantos Blėdaitės nuotrauka
Jolantos Blėdaitės nuotrauka
© DELFI (E.Digrytės nuotr.)

„Earlsdon House“ namuose gyveno J. Blėdaitė, kurią dėl pinigų nužudė ir supjaustė dalimis du jos tėvynainiai.

Vitas Plytnykas ir Aleksandras Skirda, kurie atsikratė jos kūno, išmetę jį lagamine Arbroath uoste, šiuo metu atlieka bausmę kalėjime.

Nužudymo metu abu vyrai dirbo Sandy Murray‘ui, kuris yra naujasis keturių aukštų daugiabučio Southesk gatvėje savininkas.

Bulves auginantis S. Murray‘us, kuris įdarbina daug emigrantų iš Rytų Europos savo bendrovėje ir kitose žemės ūkio bendrovėse, yra tarnybos „Gang Members Licensing Authority“, liudijančios apie gaujų narius, narys.

Jis patvirtino, kad nupirko septynis butus ir pabrėžė, kad šie butai nebus skirti imigrantų darbininkams.

„Šiuose butuose bus daug darbo – laiptinių ir durų būklė siaubinga, – sakė jis. – Noriu sutvarkyti šį pastatą, kad juo būtų galima didžiuotis. Nesu beširdis žmogus. Jolanta buvo miela mergina ir man dirbo du vaikinai, kurie ją nužudė. Tačiau jei nugriautume šį pastatą, tai nebūtų naudinga Brechinui. Iš tiesų jame nėra nieko blogo. Iš pradžių jis buvo pastatytas Koventrio įrankių ir matavimo prietaisų gamyklos darbininkams ir būtų kvaila jį nugriauti.“

Pirmą kartą perkantiems

„Turiu šiam darbui paskirtą architektą ir mes norime viską sutvarkyti pagal gana aukštus standartus, galbūt kai kurie butai bus skirti pirmą kartą butą perkantiems žmonėms. Arkinis įėjimas bus užtvertas, siekiant padidinti saugumą visame pastate.“

Daugiabutis namas primena Brechino žmonėms žiaurumą, dėl kurio šis miestas pagarsėjo pasaulyje.

Pastatas priklausė „Magnus Properties“, kurie padarė remontą ir atnaujino J. Blėdaitės butą, kuriame nebeliko praėjusio įvykio ženklų.

Praėjusią savaitę daugiabutis buvo parduotas aukcione.

Pastatas, kuriame pastaraisiais metais dažniausiai gyveno imigrantai darbininkai, stovėjo tuščias, o kai kurie vietos gyventojai ragino nugriauti jį ir taip padėti žmonėms pamiršti tai, kas įvyko.

Vietos kanclerės Ruth Leslie Melville teigimu, reikia apsvarstyti visas šio namo galimybes ateityje ir gali būti, kad jį reikės atnaujinti.

Ji sakė: „Mes turime eiti pirmyn. Nėra prasmės gyventi praeitimi.“

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.