aA
Žydu apsimetęs palestinietis, kuris mylėjosi su žyde, esant abipusiam partnerių sutikimui, pripažintas kaltu dėl išžaginimo, praneša guardian.co.uk.
Žydu apsimetęs arabas pripažintas kaltu dėl išžaginimo
© Corbis/Scanpix

Pirmadienį 30 m. Sabbaras Kashuras buvo nuteistas 18 mėn. kalėti. Jeruzalės apygardos teismas pripažino vyrą kaltu dėl išprievartavimo, pasitelkiant apgaulę.

Remiantis teismui pateiktu moters žydės ieškiniu, 2008 m. rugsėjo mėn. ji susipažino su S. Kashuru Jeruzalės miesto centre. Iš Rytų Jeruzalės kilęs S. Kashuras prisistatė kaip viengungis žydas, norintis užmegzti rimtus santykius. Prieš S. Kashurui išvykstant, netoliese esančiame pastate porelė, esant abipusiam sutikimui, užsiėmė seksu.

Kai vėliau moteris sužinojo, kad S. Kashuras yra ne žydas, o arabas, ji pateikė kaltinimus dėl išprievartavimo ir lytinio smurto. Iš pradžių S. Kashurui buvo pateikti kaltinimai dėl išprievartavimo ir lytinio smurto, bet vėliau, vadovaujantis kaltės pripažinimo susitarimu, kaltinimai jam buvo pakeisti į išprievartavimą, pasitelkiant apgaulę.

Teismo nuosprendį paskelbęs vienas iš trijų bylą nagrinėjusių teisėjų, Tzvi Segalas, pripažino, kad vyras su moterimi mylėjosi, esant abipusiam sutikimui, bet pabrėžė, kad, nors tai nebuvo „klasikinis išprievartavimas, panaudojant jėgą”, moteris nebūtų sutikusi užsiiminėti seksu, jei būtų žinojusi, kad S. Kashuras nėra žydas.

Pasak teisėjų, moteris buvo įkalbinta užsiimti seksu, pasitelkiant apgaulę. „Jei ji nebūtų maniusi, kad kaltinamasis yra viengungis žydas, norintis užmegzti rimtus romantiškus santykius, ji nebūtų sutikusi”, - pridūrė teisėjai.

Nepaisant galimybės skirti alternatyvią 6 mėn. trukmės viešųjų darbų bausmę, teismas nusprendė skirti S. Kashurui laisvės atėmimo bausmę. Vyras ruošiasi duoti apeliaciją.

„Teismas yra įpareigotas ginti viešąjį interesą nuo išprususių, saldžialiežuvių nusikaltėlių, kurie gali apgauti nekaltas aukas, už tai sumokant nepakeliama kaina – jų kūno ir sielų šventumu. Kai pamatinis pasitikėjimo tarp žmonių pagrindas išnyksta, ypač, kai kalbama apie tokius intymius, jautrius ir svarbius dalykus, teismas privalo tvirtai stoti aukų –tikrųjų ir potencialių – pusėn, kad pagintų jų gerovę.

Priešingu atveju, jais naudosis, manipuliuos ir apgaudinės juos, sumokėdami už tai tik ganėtinai pakenčiamą ir simbolinę kainą”, - teigė teisėjas T. Segalas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.