aA
Pagrindinė buvusio bendrovės "Mažeikių nafta" vadovo Gedimino Kiesaus bei jo bendrakeleivių dingimo versija yra pagrobimas, teigia šaltiniai teisėsaugoje.
Lietuvos žiniasklaidos duomenimis, tarp pagrindinių verslininko dingimo versijų nagrinėjamas pagrobimas, siekiant išpirkos. Taip pat neatmetama versija, kad G. Kiesaus pagrobimas galėjo būti užsakytas jo kreditorių, siekiant išsireikalauti skolų sugrąžinimą.

Kaip skelbta, pirminiais duomenimis, iš G. Kiesaus sąskaitų bakuose, pasinaudojus jo kreditinėmis kortelėmis, paimta apie 100 tūkst. litų.

"Lietuvos ryto" žiniomis, pinigai paimti iš banko automatų Rygoje.

Anot neįvardytų dienraščio "Respublika" šaltinių, viena iš tiriamųjų versijų yra G. Kiesaus pagrobimo inscenizavimas. Taip, esą, G. Kiesus galėjo siekti pasislėpti, nustačius didelius "Mažeikių naftos" veiklos nuostolius, patirtus, kai jis vadovavo įmonei.

G. Kiesaus dingimo bylą tiriančios Vilniaus apygardos prokuratūros atstovai antradienį atsisakė BNS komentuoti minėtas versijas ar suteikti bet kokią informaciją apie tyrimą, argumentuodami tyrimo interesais.

Kaip skelbta, pirmadienį Vilniuje policija rado prabangų G. Kiesaus "Mercedes" visureigį be smurto pėdsakų.

G. Kiesus, jo sūnus Valdas ir vairuotojas Alfonsas Galminas dingo praėjusį ketvirtadienį.

Dingusiųjų žmonos teigia jokių reikalavimų ar grasinimų nesulaukusios. 45-rių metų G. Kiesus laikomas vienu turtingiausių Mažeikių žmonių. Penkerius metus vadovavęs naftos perdirbino gamyklai "Mažeikių nafta", G. Kiesus iš generalinio vadovo posto pasitraukė pernai rugpjūtį ir įkūrė savo bendroves, užsiimančias labai plataus spektro komercine veikla.

"Mažeikių naftą" dabar valdo JAV bendrovė "Williams International".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.