aA
Britų žiniasklaida su nerimu praneša, kad šalyje gali kilti nauja imigracijos banga. „Dailymail“ duomenimis, Europos Sąjungos nare tapusi Rumunija lengvai suteikia pilietybę moldavams, kurie automatiškai gauna teisę laisvai judėti ES. Teigiama, kad moldavai pasinaudos galimybe atvykti į Britaniją ir reikalauti socialinių išmokų.
Britai prognozuoja naują imigrantų bangą
© Corbis

Britų žiniasklaidos atstovai nerimauja, kad nauja imigracijos banga dar labiau padidins Jungtinės Karalystės ekonominę naštą. Laikraščio duomenimis, pastaruoju metu apie 900 000 moldavų yra pateikę prašymus Rumunijos pilietybei gauti.

Žiniasklaida siūlo šalies valdžiai keisti esamą socialinę sistemą, kuri it magnetas traukia imigrantus. Apžvalgininkų teigimu, nenusiteikę dirbti žmonės plūsta į Britaniją tik dėl esančios galimybės gauti finansinę pagalbą. Jei to nebūtų, tai imigrantai daug rimčiau pagalvotų, ar verta vykti į Didžiąją Britaniją.

Didžiosios Britanijos Migracijos tarnyba ragina ir kitas ES vyriausybes skubiai reaguoti į besiklostančią situaciją. Priešingu atveju britams vieniems teks suvaldyti naują darbo jėgos antplūdį tokiu nepalankiu recesijos metu.

Anglija.lt