aA
Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su Vokietijos Esseno žemės Kiolno regiono muitinės tarnybos pareigūnais, užkirto kelią plataus masto cigarečių kontrabandai į Europos Sąjungos šalis.
Kontrabandininkai iš Lietuvos pateko už grotų Vokietijoje
© Kauno VPK

Liepos 15 d. po ilgalaikio Kauno policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnų tyrimo ir bendradarbiavimo su Vokietijos Esseno žemės Kiolno regiono muitinės tarnybos pareigūnais, Apelhulzeno miestelyje, netoli Dortmundo, nuomojamose patalpose, buvo sulaikyti keturi Lietuvos piliečiai (du Kauno rajono, vienas Kauno miesto ir vienas Kėdainių gyventojas), įtariami cigarečių kontrabanda.

Kaip praneša Kauno apskrities policija, kratos metu nuomojamų patalpų sandėlyje buvo aptikta 169 000 pakelių (338 dėžės) kontrabandinių cigarečių bei tam tikri gaminiai iš medienos, specialiai pritaikyti gabenti kontrabandines cigaretes (600 dėžių).

Sulaikytų cigarečių vertė "juodojoje" rinkoje gali siekti apie 200 000 eurų. Įtariama, kad cigaretės buvo atgabentos iš Lietuvos krovininiu vilkiku, priklausančiu vienai Kėdainių logistikos įmonei. Patalpas, pritaikytas sandėliuoti kontrabandines cigaretes, taip pat nuomojosi viena Lietuvos įmonė.

Trys iš sulaikytų asmenų yra žinomi policijai, vienas iš jų - M. G., gim. 1984 m., Kauno miesto gyventojas, anksčiau buvo teistas Lietuvoje už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Taip pat buvo sulaikytas ir šio nusikalstamo verslo organizatorius B. K., gim. 1962 m., Kauno rajono gyventojas, policijai žinomas savo ryšiais su stambiausiais Lietuvos cigarečių kontrabandininkais.

Sulaikytieji Lietuvoje niekur oficialiai nedirbo. Kaip įtariama, pagrindinis jų pragyvenimo šaltinis buvo cigarečių kontrabanda.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.