aA
Turkija, Sirija, Libanas - per šias šalis apie 5000 km turėtų skrieti Vilniaus mero Viliaus Navicko ir jo draugų motociklai. „Mūsų planas – iš Stambulo keliauti per Turkiją, Siriją ir Libaną iki Beiruto, o paskui vėl grįžti į Stambulą“, - DELFI teigė V. Navickas.
V.Navicko atostogos – 5000 km motociklu
© A.Didžgalvio nuotr.

Meras kelionėje žada sukarti apie 5000 km. Rugpjūčio viduryje prasidėsianti kelionė truks maždaug dvi savaites. Motociklai iš Vilniaus į Stambulą siunčiami kaip krovinys, tad kelionė prasidės Turkijoje.

„Vykstu su draugais, 10 žmonių komandoje, keliausime penkiais motociklais. Tos šalys iš tiesų yra įdomios – pirmos žinios apie kultūros buvimą Sirijoje mus pasiekia turbūt 10 tūkst. metų prieš Kristų, taip pat Libanas su sostine Beirutu labai įdomūs. Manome, kad aktyvus poilsis, aktyvi kelionė tikrai padės pravėdinti galvas, nors ten ir karšta“, - kalbėjo V. Navickas.

Pasak V.Navicko, tolima kelionė – ir tam tikri iššūkiai – pavyzdžiui, susitvarkyti su logistika, ištverti karštį.

Meras mano, kad iš Rytų šalių turime daug ko pasimokyti. „Mes labai daug dėmesio kreipdavome į Vakarų šalis. Reikia nepamiršti pasaulio kultūros ištakų“, - kalbėjo sostinės vadovas.

Į tokią ilgą kelionę V. Navickas išsiruošia ne pirmą kartą – jam yra tekę motociklu išmaišyti Skandinavijos šiaurę, Baltijos šalis. Su žmona ir vaikais jis motociklu yra išvažinėjęs Maroką.

Kelionėje V.Navicko laukia susitikimai su Beiruto lietuvių bendruomene bei kitais asmenimis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.