aA
Pirmadienio popietę visų Kauno specialiųjų tarnybų ekipažai sugužėjo prie Savanorių prospekto 407 namo. Vidurdienį viename iš šio dvylikaaukščio namo butų kilo gaisras. Gesindami liepsnojantį trečio aukšto butą ugniagesiai balkone rado ginklą ir sukvietė visas tarnybas, tarp jų – „Aro“ išminuotojus. Tačiau paaiškėjo, kad aliarmas sukeltas be reikalo – rastas ginklas nepavojingas.
Kaune dėl rasto netikro ginklo ant kojų sukeltos specialiosios tarnybos
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Gaisras Savanorių daugiabutyje kilo apie vidurdienį. Laimė, įvykio metu žmonės nenukentėjo. Kaimynų teigimu, bute, kuriame kilo gaisras, gyvena jauna, tvarkinga šeima.

Ugniagesiai gesindami gaisrą balkone rado daiktą, panašų į granatsvaidį. Buvo evakuoti namo gyventojai, teritorija aptverta.

Kaip paaiškėjo, tai buvo vienkartinio granatsvaidžio korpusas. Ji buvo pritaikytas pramoginiams žaidimams (pritaisytas suspausto oro mechanizmas, kad būtų galima šaudyti kamuoliukais), pavojaus nekėlė.

Kaune dėl rasto netikro ginklo ant kojų sukeltos specialiosios tarnybos
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.