aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį įteikė skiriamuosius raštus nepaprastajam ir įgaliotajam ambasadoriui Jungtinėse Amerikos Valstijose Žygimantui Pavilioniui.
Prezidentė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui JAV Ž.Pavilioniui
© www.president.lt

Kaip informuoja Prezidento spaudos tarnyba, susitikimo metu aptarti svarbiausi dvišaliai saugumo ir ekonominiai klausimai bei Lietuvos daugiašalė darbotvarkė - pirmininkavimas Demokratijų bendrijai bei Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO).

Prezidentės nuomone, svarbu palaikyti aktyvius ir pragmatiškus santykius su JAV visais lygmenimis.

Diplomatinę karjerą Užsienio reikalų ministerijoje Žygimantas Pavilionis pradėjo 1993 m. 1999-2002 metais diplomatas buvo paskirtas patarėju į Lietuvos nuolatinę misiją prie ES, vėliau ministru-patarėju.

Nuo 2002 iki 2004 m. Ž. Pavilionis buvo URM Europos integracijos departamento direktorius, Lietuvos vyriausiojo derybininko su ES pavaduotojas. 2006 m. ambasadorius paskirtas URM sekretoriumi.

Šias pareigas ėjo iki 2009 m. Prieš paskiriamas į Vašingtoną, diplomatas ėjo ambasadoriaus ypatingiems pavedimams pareigas URM Transatlantinio bendradarbiavimo ir politikos departamente, koordinavo Lietuvos pirmininkavimą Demokratijų bendrijai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.