aA
Indijos rytuose greitajam traukiniui pirmadienį paryčiais įsirėžus į kitą keleivinį sąstatą žuvo daugiau kaip 50 žmonių, o dar daug kitų liko įstrigę sumaitotuose vagonuose, pranešė pareigūnai.
Indijoje susidūrus dviem traukiniams žuvo daugiau kaip 50 žmonių
© AFP/Scanpix

Ekspresas susidūrė su kitu traukiniu, kuris stovėjo vienoje stotyje Birbhumo rajone, esančiame už maždaug 200 kilometrų į šiaurę nuo Vakarų Bengalijos sostinės Kolkatos.

Dėl galingo smūgio vienas iš stovėjusios traukinio galinių vagonų buvo nublokštas nuo bėgių ir įstrigo skersas prie pėsčiųjų tilto stotyje.
Iš plieno nuolaužų mase virtusių vagonų gelbėtojai ir daugybė nelaimės vietoje susirinkusių kitų žmonių traukė lavonus ir sunkiai sužalotus keleivius.

"Žuvusiųjų skaičius perkopė 50. Tebesistengiame ištraukti kelis kūnus iš vagono", - aukštas policijos pareigūnas Humayunas Kabiras sakė telefonu iš įvykio vietos naujienų agentūrai AFP.

Kol kas nepranešama, kokia buvo šios avarijos priežastis.

Ši nelaimė įvyko nepraėjus nė dviem mėnesiams po kito traukinių susidūrimo Vakarų Bengalijoje, per kurį žuvo beveik 150 žmonių. Dėl pastarojo incidento kaltinami diversantai maoistai.

Daugiausiai gyvybių nusinešusi geležinkelio avarija įvyko 1981 metais, kai nuo bėgių nuriedėjęs traukinys nulėkė į upę rytinėje Biharo valstijoje. Tąsyk žuvo apie 800 žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.