aA
Šį savaitgalį sąskrydį surengė ne tik Tėvynės sąjunga. Šeštadienį Telšių rajone, Varniuose, prie Lūksto ežero, stovyklavo ir kita valdančioji partija – konservatorių sąjungininkas ir rėmėjas Liberalų sąjūdis, rašo „Lietuvos rytas“.
Virvė, traukimas, ginčas, konflikas, karikatūra
Virvė, traukimas, ginčas, konflikas, karikatūra
© DELFI

Pastaruoju metu šią partiją kamuoja nesutarimai – ne vienas jos skyrius sostinėje ir provincijoje skilinėja ir netenka savo narių. Tačiau liberalų atstovai gyrėsi, kad šventiniame renginyje dalyvavo rekordinis partijos narių skaičius – apie 1,3 tūkstančio.

Liberalų vedliai taip pat tikino, kad pastaruoju metu partijos narių skaičius itin išaugo ir siekia per 3 tūkstančius. Kaip ir konservatoriai, liberalai per sąskrydį surengė partijos tarybos posėdį. Jame kalbėjo partijos pirmininkas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, liberalams Europos Parlamente atstovaujantis Leonidas Donskis, vyko diskusijos.

Partijos reitingai visuomenės nuomonės apklausose pastaruoju metu svyruoja ties 5 procentų riba. Tačiau liberalų vedliai, kalbėdami apie dabartinę politinę padėtį ir būsimuosius savivaldos rinkimus, stengėsi kelti partijos narių dvasią. Jie teigė, kad partija jau įsitvirtino kaip pagrindinė šalies liberalioji jėga, o greitai taps ir pagrindinė dešinioji jėga, nuo šio pjedestalo nustumdama konservatorius.

Tačiau sąskrydyje dominavo ne politika, o pramogos. Kaip ir konservatoriai, liberalai šventė dvi dienas, šeštadienį linksminosi grupės „Antis“ koncerte.

Partijos atstovai tikina, kad šįkart šventė pigiau nei praėjusiais metais – maždaug už 20-30 tūkst. litų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.