aA
Buvusiam valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministrui Sigitui Kakčiui priklausančiame name Mažeikiuose trejiems metams įsikurs "Mažeikių naftos" generalinis direktorius Steve'as Hunkusas. Apie tai skelbiama vakar išplatintame pranešime spaudai.
Po to, kai praėjusį šeštadienį "Lietuvos ryte" buvo paskelbta apie šio namo nuomos sutarties sudarymą su "Williams Lietuva", net kai kurie žinomi politikai ėmė viešai svarstyti, ar tai nėra atsidėkojimas už S.Kakčio parašą po "Mažeikių naftos" privatizavimo sutartimi su JAV koncernu "Williams International".

Bendrovės atstovai tikisi, kad, viešai paskelbus šio namo nuomos sutarties detales, bus užkirstas kelias, anot jų, nepagrįstoms spekuliacijoms šia tema.

"Williams Lietuva" samdytų teisininkų vertinimu, atsižvelgiant į namo dydį ir būklę, jo nuomos kaina yra panaši į tokių pačių namų nuomos kainą Lietuvoje.

Bendrovės "Mažeikių nafta" vadovas S.Hunkusas už buvusio ministro namo nuomą kas mėnesį mokės 8,75 tūkst. litų (2,188 tūkst. JAV dolerių), į nuomos kainą yra įtrauktas 20 proc. namo savininko pajamų mokestis.

"Peržiūrėję kontraktą mes nusprendėme, kad nuomos sąlygos atitinka įprastus standartus. Šioje sutartyje nėra netinkamų dalykų", - sakė "Williams Lietuva" samdomas teisininkas Rolandas Valiūnas.

"S.Hunkusas apžiūrėjo ne vieną namą Mažeikiuose ir nusprendė, kad būtent šis namas geriausiai atitinka jo poreikius. Ši sutartis jokiu būdu negali būti vertinama kitaip nei komercinė sutartis tarp nuomininko ir nuomotojo", - teigė "Williams Lietuva" generalinis direktorius Randy Majorsas.

"Lietuvos rytas"