aA
Stambiosios valstybės susiduria su technologijų plėtros problemomis pasaulyje, kur puse gyventojų neturi telefono ir keturi iš dešimties Afrikos suaugusiųjų nemoka skaityti, pranešama trečiadienį vykusiame Jungtinių Tautų forume.
Jungtinių Tautų (JT) Ekonomikos ir visuomenės reikalų tarybos (ECOSOC) surengtoje informacinių technologijų konferencijoje, JT iždininkė Lawrence Summers, Tarptautinio monetarinio fondo (IMF), Pasaulio banko bei JT atstovai ieškojo būdų kaip užkirsti kelią tam, kad technologijos netaptų dar viena stipriąsias ir silpnesniąsias šalis skiriančia priežastimi.

“Didžiojoje šiandieninės Afrikos dalyje, jaunos mergaitės greičiau numirs nepasiekusios penkerių metų, nei išmoks rašyti”, – ECOSOC forume kalbėjo L.Summers.

Konferencijos metu buvo ištirti būdai, kaip pateikti informacines technologijas besivystančioms šalims ir kaip joms išgauti globalizacijos naudą.

Globalizacijos spaudimas sukėlė didžiulius debatus apie tai, ar padidėjusi prekyba, papildomi finansiniai sandėriai, naujų darbo vietų kūrimas bei investicijos tikrai duos manomą naudą atsiliekančioms šalims.

Pirmaujančių ir atsiliekančių šalių lyginami skaičiai aiškiai kalba už save. Beveik 90 % Interneto tarnybinių stočių yra dideles pajamas turinčiose šalyse su 16 % visų pasaulio gyventojų. Niujorke yra daugiau tarnybinių stočių nei visoje Afrikoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.