aA
Išžaginta nepilnametė Daiva K. greitai persigalvojo ir nusprendė, kad su trimis vaikinais ji mylėjosi savo noru. "Miške nusirengiau pati. Apatinius drabužius, kurie po to liko miške, irgi pati suplėšiau", - bylą tiriantiems pareigūnams tvirtino Daiva K.
Nepilnametė parodymus pradėjo keisti praėjus dviem mėnesiams po išžaginimo. Trys teisiamieji tik teismo posėdyje ėmė tvirtinti esą nekalti.

Policijos pareigūnai stebėjosi, jog tokiam žingsniui šešiolikmetę paskatino ne nusikaltėliai, o merginos artimieji.

Išžaginimo bylą tyręs prokuroras teisme pasakojo, jog apklausinėjama Daiva elgėsi įžūliai, į pareigūno klausimus atsakydavo: "Koks tavo reikalas?"

Teisme išprievartautoji mergina elgėsi panašiai. "Koks kieno reikalas, kodėl aš keičiu parodymus. Man viskas jau nusibodo", - kalbėjo šešiolikmetė.

"Iš vakaro buvau stipriai išgėrusi, - prisiminė vasaros nakties įvykius Daiva. - Į bagažinę įlipau pati. Salone nebuvo vietos. Laidus nutraukiau, nes bagažinėje neturėjau ką veikti". Nepilnametė tvirtino neprieštaravusi norėjusiems lytiškai santykiauti vaikinams.

Į teisėjo klausimus įžūliai atsakinėjo ir metais vyresnė Daivos sesuo Jurgita: "Vaikinai tą naktį kabinėjosi nepiktybiškai. Jie lindo ten, kur nereikia. Tai jūs, teisėja, nežinote, kaip vyrai kabinėjasi? Čiupinėjo už intymių vietų".

Pakeisti nukentėjusiosios parodymai nesutrukdė Marijampolės apylinkės teismui praėjusią savaitę nuteisti 27 metų Edmundo Valentos ir 24 metų Dariaus Zigmanto, kurie buvo kaltinami 1998 metų vasarą išžaginę Daivą K.

Trečias teisiamasis - 24 metų Tomas Sinkevičius teismo nuosprendžio nesulaukė.

Jaunuolis šių metų gegužės mėnesį pasikorė.

"Lietuvos rytas"