aA
Dingus Rusijos visuomeninės televizijos (ORT) operatoriui Dmitrijui Zavadskiui, liepos 8 dieną Baltarusijos transporto prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą pagal Baltarusijos Respublikos Baudžiamojo kodekso 101 str. (tyčinė žmogžudystė).
Liepos 7 dieną maždaug 11 val. D. Zavadskis tarnybiniu automobiliu išvažiavo į sostinės oro uostą pasitikti iš Maskvos atskridusio ORT darbuotojo Pavelo Šeremeto. Tačiau pastarasis rado tik tuščią operatoriaus mašiną. Tą pačią dieną maždaug 18 val. P. Šeremetas parašė pareiškimą dėl D. Zavadskio dingimo oro transporto Minsko vidaus reikalų skyriui.

Teisėsaugos organų atstovai apklausė D. Zavadskio bendradarbius ir gimines, žmoną Svetlaną. Kalbėdamasi su "Belapan" korespondentu ji pranešė, kad tuoj po jos vyro ir Pavelo Šeremeto komandiruočių į Čečėniją, kur jie kūrė filmą "Čečėnijos dienoraštis", Zavadskiams į namus pradėjo skambinti nežinomas žmogus, atkakliai siūlęs Dmitrijui susitikti, tačiau operatorius atsisakė, įtardamas, jog tai veikia Baltarusijos specialiosios tarnybos. Tačiau nepažįstamasis nesiliovė skambinęs.

1997 metais Baltarusijos valdžia suėmė P. Šeremetą ir D. Zavadskį už neteisėtą Baltarusijos ir Lietuvos sienos perėjimą, kai jie filmavo reportažą apie kontrabandą. P. Šeremetas ilgiau kaip du mėnesius, o D. Zavadskis daugiau kaip mėnesį išbuvo tardymo izoliatoriuje. Nors teisme ORT darbuotojai neigė perėję sieną, abu buvo pripažinti kaltais. Teismas P. Šeremetą nuteisė kalėti dvejus metus, D. Zavadskį - pusantrų metų lygtinai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.