aA
Socialdemokratinių jėgų koalicija inicijuoja piliečių parašų rinkimą, kad būtų išsaugota valstybės įtaka strateginiuose objektuose.
Tai sekmadienį aštuntajame opozicinės Lietuvos demokratinės darbo partijos (LDDP) suvažiavime pareiškė šios partijos pirmininkas Česlovas Juršėnas.

Jis kategoriškai kritikavo konservatorių palaimintą bendrovių "Mažeikių nafta" ir "Lietuvos telekomas" privatizavimą ir šių objektų akcijų pardavimo užsieniečiams padarinius.

"Williams" nesugebėjo užtikrinti pastovaus naftos tiekimo, įmonė dirba su prastovomis, o kiekvieną prastovos dieną įmonės patirtus nuostolius apmoka Lietuvos Vyriausybė iš mokesčių mokėtojų kišenės", sakė Č. Juršėnas.

Anot jo, todėl LDDP ir Socialdemokratų partijos koalicija inicijuoja piliečių parašų rinkimą dėl valstybės valdymo kontrolės ir sprendimų galios išsaugojimo strateginiuose objektuose.

Be to, pasak Č. Juršėno, LDDP su socialdemokratais organizuos parašų rinkimą dėl įstatymų pataisų, kurios leistų taikyti sumažintą pridėtinės vertės mokesčio tarifą už šildymą gyventojams bei kad būtų padidintas neapmokestinamų pajamų minimumams. Dabar šis minimumams siekia 230 litų.

Šiems sprendimams rinkti parašus penktadienį pritarė Socialdemokratų partijos taryba, posėdžiavusi Jonavoje.

Pagal Konstituciją, įstatymus ir jų pataisas gali inicijuoti Prezidentas, Vyriausybė, Seimo nariai arba 50 tūkst. piliečių.

Šį pavasarį Naujoji sąjunga surinko beveik 100 tūkst. gyventojų parašų siūlant sumažinti krašto apsaugos biudžetą mokslo švietimo labui, tačiau šios Biudžeto įstatymo pataisos buvo atmestos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.