aA
Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, rūpindamasis naujo kurorto kūrimu, patirties sėmėsi ne tik kaimynystėje - Baltarusijoje, Lenkijoje, bet ir Maskvoje, Suomijoje. Druskininkiečiai ypač įsiminė mero savaitės vizitą į Kinijos Liaudies Respubliką.
Honkonge sudeginta Kinijos komunistų partijos vėliava
Honkonge sudeginta Kinijos komunistų partijos vėliava
© EPA-ELTA
Po to, kai "Druskonio" laikraštis paskelbė kelionės į tolimąją šalį tikslą - susipažinti su jos vietos valdžios modeliu bei veiklos principais, druskininkiečiai ne juokais sunerimo. Ko meras galėtų pasimokyti iš komunistinės Kinijos? Mieste esant sudėtingai demografinei situacijai - mažėjant gimstamumui, tankiausiai apgyvendinta Azijos valstybė galėtų būti geresnis pavyzdys.

Tačiau pastaraisiais metais Kinijos valdžai ribojant gimstamumą, šiuo klausimu R.Malinauskas lyg ir neturėjo būti konsultuojamas. O gal, užmezgus bendradarbiavimą su komunistinės valdžios atstovais, Druskininkų kurorte tikimasi kinų ir jų pigių prekių antplūdžio? Nesuprasi mero (ir Savivaldybių asociacijos prezidento) mosto?, tačiau ir nemąstančiam aišku, kad kiekvienas svajoja pasižvalgyti po egzotinę šalį už valdiškus pinigus.