aA
"Ekstros" žiniomis, atkakliai veržęsis į patarėjo postą Prezidentūroje ir siekęs sulaukti iŠ Rolando Pakso daugiau privilegijų, UAB "Avia Baltika" vadovas Jurijus Borisovas neatstūmė ir sportininkų. Jaučiantis silpnybę ne tik aviacijai, skandalingasis verslininkas žadėjo paramą ir Kauno Baltijos motociklų sporto klubui.
Jurijus Borisovas
Jurijus Borisovas
© ELTA
Iš pirmo žvilgsnio toks J.Borisovo dėmesys sunkios ir brangios sporto šakos atstovams atrodo patrauklus, tačiau čia glūdi kita priežastis. Šio klubo prezidentas, žinomos Kauno "gyvatinių" gaujos lyderis Remigijus Toločka ("Remyga") yra gerai žinomas teisėsaugos darbuotojams. Jis įtariamas narkotikų ir padirbtos valiutos kontrabanda, vogtų automobilių ir jų detalių prekyba ir jau kelintas mėnuo sulaikytas Ispanijoje. Žinant tai, kad "Avia Baltikos" vadovas tiesiogiai ar per kitus asmenis bendrauja su ne vienu abejotinos reputacijos veikėju, kyla klausimas: kažin ar žadėdamas remti Baltijos motoklubą, J.Borisovas nežinojo, kuo užsiima R.Toločka?

Rudenį J.Borisovas originaliai pademonstravo savo palankumą motociklų sporto entuziastams. Per Lietuvos motokroso čempionato varžybas Šiauliuose jo pilotuojamas sraigtasparnis su užraŠu "Avia Baltika" praskrido virŠ trasos ir pamojavo sparnais lenktyniavusiems dalyviams bei gausiems žiūrovams. Pavymui nuaidėję varžybų komentatoriaus žodžiai liaupsino skandalais apgaubtos Kauno firmos savininką, o keli tūkstančiai žmonių užvertę galvas spėliojo, kuria kryptimi tada pasuko J.Borisovas.