aA
10 žmonių žuvo ir dešimtys sužeista vakarų Irako Chaldijos mieste prie policijos nuovados sprogus automobilyje padėta bombai, pranešė šaltiniai ligoninėje ir liudininkai.
Po sprogimo Nedžefe
Po sprogimo Nedžefe
© EPA-ELTA
Virš apgriautos policijos nuovados kilo juodų dūmų kamuolys. Į įvykio vietą skubėjo greitosios pagalbos automobiliai, kuriais sužeistieji buvo nugabenti į Ramadžio miestą.

Pasak Ramadžio, esančio už 110 kilometrų į vakarus nuo Bagdado, ligoninės darbuotojų, per sprogimą žuvo mažiausiai 10 žmonių ir daug sužeista.

JAV karinė vadovybė Bagdade patvirtino faktą apie išpuolį ir patikslino, kad išpuolis įvykdytas 8 val. 40 min. vietos (7 val. 40 min. Lietuvos) laiku.

"Nė vienas koalicinių pajėgų karys nebuvo sužeistas", - teigė atstovas spaudai. Apie nukentėjusius irakiečius jis nieko nepasakė.

JAV kariuomenės atstovai taip pat sakė, jog į Chaldiją, nuo sostinės Bagdado į vakarus nutolusią apie 60 kilometrų bei esančią tarp neramumų židinių Ramadyje ir Faludžoje, buvo nusiųstos JAV greitojo reagavimo pajėgos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.