aA
Pakistaniečiui, rūgštimi išdeginusiam savo sužadėtinei akis, skirta tokia pat bausmė, penktadienį paskelbė Pandžabo provincijos Bahavalpuro miesto teismas. Mohammadas Sajidas (Muhamedas Saidas) birželį šliūkštelėjo savo sužadėtinei Rabijai Bibi sieros į akis, sužinojęs, kad jos tėvai nutraukė susižiedavimą su juo ir atidavė merginą kitam. Teisme jis prisipažino tai padaręs. Nuo sieros rūgšties mergina apako, o jos veidas buvo smarkiai sužalotas.
Kovos su terorizmu teismo teisėjas nusprendė, kad nusikaltėlis pagal islamo "Qisas" teisę turi būti nubaustas tokiu pat būdu - jam į akis turi būti įlašinta rūgšties.

Pagal islamo teisę, kurios Pakistane buvo laikomasi per generolo Zia-ul-Haqo (Zios ul Hako) valdymo laikotarpį, nusikaltėlis turi būti nubaustas taip, kaip jis nusikalto, nebent auka arba aukos šeima jam atleistų.

Apžvalgininkai pažymi, kad nuteistajam akys tikriausiai nebus išdegintos rūgštimi, nes Pakistane kilo pasipiktinimo dėl šios bausmės banga, o dabartinis šalies lyderis, prezidentas Pervez Musharraf (Pervezas Mušarafas), siekia modernizuoti valstybę.

Kaimiškuose Pakistano rajonuose, kur vis dar laikomasi griežtų feodalinių ir gentinių įstatymų, moterų baudimas apipilant jas rūgštimi yra gana įprastas reiškinys. Neretai jos susilaukia tokio atpildo už tai, kad nepagimdo sūnaus ar neskaniai gamina. Vien nuo sausio mėnesio Pandžabo provincijoje užregistruota daugiau kaip 70 tokių incidentų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.