aA
Londono Trafalgaro aikštėje ant ketvirto tuščio pjedestalo gali iškilti automobilis, nudažytas taip, kad sudarytų įspūdį, jog jį išmatomis apdergė balandžiai. Šis menininkės Sarah Lucas (Seros Lukas) kūrinys vadinasi "Skirta balandžiams (Oi! Balandžiai, skriskite virš čia!)" (This One's For The Pigeons (Oi! Pigeons, Over Here!)). Istorinėje aikštėje jis būtų pastatytas kitais metais.
balandis, karvelis
Paukščių išmatų efektą Londone gimusi autorė pasiekė automobilį "Ford Fiesta" padengusi akriliniais dažais, tačiau ji tikisi, kad vietos balandžiai padėtų "organiškai užbaigti" šią skulptūrą.

Londono meras Kenas Livingstone`as (Kenas Livingstonas) stengiasi išguiti balandžius iš Trafalgaro aikštės, ypač po to, kai ji buvo rekonstruota.

Į Trafalgaro aikštę pretenduoja dar vienas su balandžiais susijęs meno kūrinys - Thomo Schutte`o (Tomo Šuto) iš Vokietijos darbas "Viešbutis paukščiams" (Hotel For The Birds).

Tai yra 2 cm storio organinio stiklo skulptūra, žėrinti geltona, raudona ir mėlyna spalvomis. Per jos sienas į vidų patenka šviesa.

"Dangaus fone ši skulptūra prasišviečia. Ji turėtų tapti aplink Trafalgaro aikštę esančių istorinių pastatų dalimi", - sakė T.Schutte`as.

"Viešbutis paukščiams" yra skulptūra, modelis ir architektūrinė konstrukcija vienu metu. Be to, ji tarsi komentuoja dabartį, - aiškino menininkas. - Kaip balandžiai į ją reaguotų, kol kas neaišku".

Šeši pasiūlytų skulptūrų modeliai šiuo metu eksponuojami Nacionalinėje galerijoje.

Išrinktas meno kūrinys ant Trafalgaro aikštės pjedestalo stovės vienerius metus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.