aA
Opozicinei Tėvynės sąjungos ir valdančiajai Socialdemokratų frakcijoms atstovaujanti Seimo narių grupė kreipėsi į Specialiųjų tyrimo tarnybos (STT) direktorių Valentiną Junoką, prašydama kiek įmanoma greičiau ištirti faktus, susijusius su bandymu papirkti šalies Prezidentą.
pinigai kyšis
pinigai kyšis
Kreipimąsi pasirašė Seimo nariai konservatoriai Andrius Kubilius, Arvydas Vidžiūnas, Jurgis Razma ir socialdemokratai Julius Sabatauskas ir Vasilijus Popovas.

Jiems nekyla abejonių, kad bandymas papirkti Respublikos Prezidentą daro ypač didelę žalą Baudžiamojo kodekso normomis ginamiems viešiesiems interesams. Kreipimosi iniciatoriai mano, kad tokią žalą darantys asmenys turi būti nubausti įstatymų nustatyta tvarka.

"Todėl, nepaisydami įsitikinimo, jog Respublikos Prezidentas Rolandas Paksas jau kreipėsi į Jus pranešdamas apie padarytą nusikaltimą, savo ruožtu taip pat prašome kruopščiai ištirti faktus, susijusius su bandymu papirkti Respublikos Prezidentą", - rašo Seimo nariai savo kreipimesi į STT vadovą.

Pasak parlamentarų, gruodžio 10 dieną, lankydamasis Pakruojyje, R. Paksas viešai pareiškė, kad jį buvo bandoma neteisėtai paveikti: už pasinaudojimą Konstitucijos jam suteikta teise atsistatydinti iš Respublikos Prezidento pareigų buvo siūlomi pinigai.

Šis įvairiose Lietuvos visuomenės informavimo priemonėse aprašytas Respublikos Prezidento pareiškimas kreipimąsi į STT inicijavusiems parlamentarams kelia itin didelį susirūpinimą. "Įvertinę Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 straipsnio 1 dalyje numatyto nusikaltimo sudėtį, turime pagrindo įtarti, kad buvo kėsinamasi papirkti Respublikos Prezidentą", - pareiškė Seimo narių grupė.

Parlamentarai prašo STT, esant galimybei, minėtus faktus ištirti kiek įmanoma greičiau, kadangi "prieš Respublikos Prezidentą nukreiptos nusikalstamos veikos kelia itin didelį kitų valstybės valdžios institucijų bei visos visuomenės susirūpinimą, o tokių veikų pasikartojimo galimybė daro itin didelę žalą viešiesiems interesams".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.