aA
Škotijoje viena ūkininkė nudažė savo avis maskuojamų spalvų dažais, kad apsaugotų jas nuo kačių šeimos plėšrūnų. Charlotte Brayley (Šarlotė Breili) šešias savo augintines išgražino raudonos, žalios ir purpurinės spalvos dryžiais. Teigiama, kad juostuotas kailis, kaip, pavyzdžiui, zebrų, klaidina didžiąsias kates, nes kontrastuojančios spalvos iškreipia gyvūno formą.
Avys
Avys
Pasak "The Daily Record", pasigirdo pranešimų, kad Eršyro grafystės Delrio miesto apylinkėse buvo pastebėta kačių šeimos plėšrūnė.

Per vieną incidentą dėl panteros pasirodymo vienoje Renfrušyro pradinėje mokykloje buvo paskelbtas pavojaus signalas. Po dviejų savaičių tas pats plėšrūnas apsilankė šios grafystės Džonstouno mieste.

"Laikraštyje perskaičiau, kad mūsų rajone slankioja juodas leopardas ar pantera. Šie plėšrūnai puola naminius gyvulius, bet aš nenoriu, kad kuri nors iš mano avių patektų į jų nasrus", - sakė 21 metų Ch.Brayley.

"Nudažyti kiekvieną avį man teprireikė 15 minučių. Nesvarbu, kad spalvos yra labai ryškios. Avis slepia raštas, nes katės skiria tik baltą ir juodą spalvas", - pažymėjo ji.

Beje, C.Brayley ne tik padeda savo tėvams ūkyje, bet ir Glazgo menų universitete studijuoja dailę bei skulptūrą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.