aA
Nepaaiškinusi kodėl, Prezidentūra atšaukė penktadienį planuotą Rolando Pakso susitikimą su Valstybės saugumo departamento (VSD) generaliniu direktoriumi Mečiu Laurinkumi.
Laurinkus
Laurinkus
© ELTA
Prezidento atstovė spaudai Jūratė Overlingienė BNS pranešė, kad susitikimas atšaukiamas, tačiau priežasčių nekomentavo.

Penktadienį ryte Nacionalinis radijas citavo J.Overlingienę, esą susitikimas atšauktas M.Laurinkui susirgus. Pati J.Overlingienė vėliau BNS aiškino, neva "jie ne taip suprato".

Tuo tarpu M.Laurinkus gyvas ir sveikas penktadienį nuo ryto dirbo savo kabinete VSD. Anot VSD atstovo spaudai Vytauto Makausko, departamentą "stebina tokios kalbos ir nesugebėjimas suderinti paprasčiausių dalykų".

V.Makausko teigimu, VSD vadovas nežinojo, kad susitikimas atšaukiamas, ir buvo suplanavęs vykti į Prezidentūrą.

Savaitės pradžioje prezidento patarėjas ryšiams su visuomene Sigutis Jačėnas BNS teigė, kad prezidentas šią savaitę planuojantis susitikimus su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT), Generalinės prokuratūros ir VSD vadovais.

Antradienį R.Paksas susitiko su STT direktoriaus pavaduotoju Žimantu Pacevičiumi, ketvirtadienį - generaliniu prokuroru Antanu Klimavičiumi ir jo pavaduotoju Algimantu Kliunka.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.