aA
Vakar Valstybės saugumo departamento pareigūnai atliko kratą skandalingo visuomenės veikėjo Justino Burbos namuose. Generalinės prokuratūros iniciatyva vykdomas ikiteisminis tyrimas dėl antikonstitucinės organizacijos sukūrimo. J.Burba yra įsitikinęs, kad taip pasielgta keršijant jam už šalies Prezidento Rolando Pakso palaikymą.
J.Burba gyvena paties įsteigtame fabrikėlyje Šilutės pl. 105. Vakar čia atėję Valstybės saugumo departamento darbuotojai pateikė J.Burbai sankciją kratai.

„Septyni vyrai apvertė aukštyn kojomis trijų aukštų pastatą ir patalpas rūsyje, - pasakojo „Klaipėdai“ J.Burba. - Tik nežinau, ko jie ieškojo, juk aš nieko neslėpiau ir neslepiu. Ir jiems pasakiau, kad sieksiu Žemaitijos autonomijos Lietuvos sudėtyje.“

Kratos metu paimtas pluoštas dokumentų ir trijų kompiuterių atminties blokai. J.Burba yra įsitikinęs, kad pareigūnai neturi prie ko prikibti. Pasak jo, prokuratūra ir saugumas jau seniai žino apie jo organizuojamas akcijas ir politinius siekius.

„Dabar esu puolamas ir mano namuose atlikta krata tik todėl, kad aktyviai ginu Prezidentą Rolandą Paksą“, - tvirtino J.Burba.