aA
Ketvirtadienį lankydamasis Tauragėje Prezidentas R. Paksas žmonių paklaustas apie Lietuvos Katalikų bažnyčios hierarchų kreipimąsi į jį, atsakė, jog penktadienį turėtų būti paruoštas Prezidento atsakymas bažnyčiai, praneša LTV naujienų laida "Panorama".
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© ELTA
Tauragėje Prezidentas R. Paksas sakė: "Aš labai prašau nemaišyti dviejų dalykų - bažnyčios kelių vadovų ir bažnyčios. Aš tiktai noriu pasakyti vieną dalyką: tuomet, kai prieš šį skandalą buvo keliamas kitas skandalas - apie bažnyčią, ne kuriuos, na kaip čia man pasakyti, apie bažnyčios ne kuriuos tarnautojus, kai buvo keliamas šitas skandalas aš negirdėjau nė vieno žodžio atsistatydinti, arba atstatydinti, ar nuimti. Dabar yra kitas skandalas. Kas man galėtų uždraust galvoti, kad būtent šitas skandalas yra tam, nebūtų ano".

Ketvirtadienį "Panoramai" arkivyskupas Sigitas Tamkevičius teigė girdėjęs, jog Prezidentūra ruošia R. Pakso kreipimąsi į visus tikinčiuosius, kuris turėtų būti perskaitytas visose bažnyčiose. Tačiau arkivyskupas sako, kad bažnyčioje gali būti skaitomas tik tos vyskupijos vyskupo laiškas.

“Jeigu kunigai bažnyčioje skaitytų, jie iš tikro sunkiai nusikalstų bažnyčios drausmei ir jie tikrai galėtų tikėtis bažnyčios sankcijų”, – "Panoramai" sakė arkivyskupas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.