aA
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© ELTA
Prezidentas pakartojo neatsistatydinsiąs. "Mielieji mano, ne tam aš atėjau į prezidento postą, kad atsistatydinčiau dėl straipsnių ar dėl kažkieno norų", - teigė R.Paksas.

Prezidentas teigė, kad prie apkaltos ar atsistatydinimo "iniciatyvos stalo" jis matantis tas pačias jėgas, nenorėjusias, kad jis taptų Lietuvos prezidentu.

"Noriu vienareikšmiškai pasakyti, nebereikėtų vargti, dėl psichologinio spaudimo - neveikia manęs tie dalykai. Neveikia visiškai. Aš atėjau dirbti darbo", - sakė R.Paksas.

Po spalio pabaigoje kilusio skandalo dėl prezidento ir jo aplinkos nederamų ryšių R.Paksą atsistatydinti paragino Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, premjeras Algirdas Brazauskas, Seimo nariai, visuomeninės organizacijos. Seime jau surinkti 46 parlamentarų parašai, remiantys teikimą pradėti prezidento apkaltą.

R.Paksas interviu radijui pripažino padaręs kai kurių klaidų, tačiau pridūrė, kad jų nedaro tik nedirbantys.

"Galbūt ir komanda galėjo būti stipresnė, galbūt ir santykiai su Seimu ar su Vyriausybės atstovais, ministrais galėjo būti konstruktyvesni, ieškant dialogo. Galbūt nereikėjo taip skubėti įgyvendinti savo programos, ieškoti ilgiau kompromisų ir taip toliau. Bet, atsiprašau, tai neadekvatu tam skandalui, tam menamam pavojui šalies nacionaliniam saugumui", - kalbėjo prezidentas.

Jis pakartojo, kad jokio pavojaus nacionaliniam saugumui nėra. "Yra tik išpūstas skandalas, kurio seka arba tikslas yra vienintelis - pašalinti Lietuvos Respublikos prezidentą. Pasidaryti revanšą", - teigė R.Paksas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.