aA
Žlugo Lietuvos komunistų lyderiu save laikančio 76 metų Mykolo Burokevičiaus viltis iš įkalinimo vietos išeiti pirma laiko. Dienraštis "Lietuvos rytas" penktadienį rašo, kad Lietuvos apeliacinis teismas patenkino Generalinės prokuratūros skundą ir paliko galioti 1999 metų vasarą jam skirtą 12 metų bausmę už antivalstybinę veiklą.
M.Burokevičius tą kartą buvo įvardytas kaip vienas 1991 metų sausio tragiškų įvykių Vilniuje kaltininkų.

Pasikeitus baudžiamiesiems įstatymams, šių metų spalį Vilniaus apygardos teismas buvo patenkinęs šio komunistų partijos veikėjo prašymą ir nelaisvės laiką jam sutrumpino dvejais metais.

Jei ši nutartis būtų neapskųsta ir įsigaliojusi, M.Burokevičius pro pataisos namų vartus į laisvę būtų išėjęs maždaug po mėnesio - kitų metų sausio 15-ąją.

Po Lietuvos apeliacinio teismo sprendimo nuteistasis bus paleistas tik 2006-ųjų pradžioje. M.Burokevičius šiuo metu kali Vilniaus antruosiuose pataisos namuose.

Už grotų nuteistasis daug skaito, lankosi beveik visuose kolonijoje vykstančiuose renginiuose, bendrauja su kitais kaliniais, tačiau yra silpnos sveikatos.

1999-aisiais kartu su M.Burokevičiumi buvo nuteisti ir kiti aktyvūs perversmo dalyviai, komunistų partijos nariai - Juozas Jermalavičius, Juozas Kuolelis, Leonas Bartoševičius, Jaroslavas Prokopovičius bei kiti.

Vienas garsiausių nepavykusio perversmo veikėjų J.Jermalavičius jau atliko bausmę - pernai sausio 15 dieną jis buvo paleistas į laisvę ir netrukus išvažiavo į Rusiją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.