aA
Seimo nario Jono Čekuolio žmonos apiplėšimo bylą beveik 9 mėnesius tiriantys pareigūnai teigia, kad tyrimas atsidūrė aklavietėje. Pasak ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų, tiriant bylą buvo atlikti visi įmanomi tardymo veiksmai, surinkta šūsnis įvairių dokumentų ir banko ataskaitų, tačiau užpuoliko pėdsakų iki šiol nepavyko aptikti.
Jonas Čekuolis
© ELTA
Ikiteisminį tyrimą organizuojančios Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Anatolijus Pošiūnas BNS taip pat patvirtino, kad byloje apčiuopiamų rezultatų nėra.

"Byloje jokių teigiamų poslinkių nėra, įtariamieji nėra nustatyti", - sakė A.Pošiūnas. Lietuvos muzikos akademijos studentė Veronika Čekuolienė buvo apiplėšta kovo 27 dieną sostinės A.Vienuolio gatvėje.

Užpuolikas merginos tykojo tarpuvartėje, kur pažėrė jai į akis maltų pipirų ir nuo peties nuplėšė rankinę, kurioje buvo 35 tūkst. litų, vairuotojo pažymėjimas, automobilio "Subaru" registracijos liudijimas ir kosmetikos rinkinys.

Po kelių dienų išmestą rankinę su dokumentais rado ir V.Čekuolienei grąžino viena vilnietė.

Nukentėjusioji teigė pinigus išsiėmusi vieno banko skyriuje ir nešusi juos paskolinti pažįstamam žmogui. Tikrindami pirminius V.Čekuolienės parodymus, pareigūnai įtarė, kad moterį kas nors galėjo pasekti.

BNS šaltinių teigimu, nukentėjusioji parodymus keitė kelis kartus. Paskui pagal jaunos moters pasakojimus kriminalistai sudarė galimo užpuoliko fotorobotą, tačiau iš to taip pat nebuvo jokios naudos.

J.Čekuolis BNS teigė, kad pagrobtoji stambi pinigų suma buvo jo uošvio santaupos. Pasak parlamentaro, jis dar tikįs, kad byla bus ištirta, o plėšikas surastas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.