aA
Seimas ketvirtadienį nusprendė pratęsti rudens sesiją iki sausio 29 dienos, nes nespėjama priimti su eurointegracija susijusių įstatymų. Pagal Konstituciją rugsėjo pradžioje prasidėjusi eilinė rudens sesija baigiasi gruodžio 23 dieną.
Seimas
Iš 90 rudens sesijoje planuotų priimti įstatymų iki šiol yra priimta daugiau kaip 20. Tikimasi, jog pratęsus sesiją bus priimta dar apie 50 eurointegracinių įstatymų. Lietuva visateise Europos Sąjungos nare taps 2004 metų gegužę.

Taip pat Seimui sausio mėnesį gali tekti svarstyti ir prezidento apkaltos klausimą arba skelbti naujus prezidento rinkimus, jeigu dabartinis šalies vadovas Rolandas Paksas pats atsistatydins.

Dar ketvirtadienį ketinama surinkti 36 parlamentarų parašus reikalingus prezidento apkaltai inicijuoti. Vėliau Seimas turėti sudaryti specialią komisiją iš parlamentarų ir teisininkų, kurie parengs išvadas, ar yra pagrindas apkaltai.

Seimas praėjusią savaitę patvirtino parlamentinės komisijos išvadas, jog prezidentas "yra ir buvo pažeidžiamas" ir tai sudaro grėsmes Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Nušalinus prezidentą ar jam atsistatydinus pirmalaikiai Seimo rinkimai turi būti paskelbti ne vėliau kaip per 10 dienų. Nusprendęs atsistatydinti prezidentas turi įteikti Seimui dekretą dėl savo atsistatydinimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.