aA
Vokietijos teismas ketvirtadienį paleido marokietį, kuris teisiamas dėl įtarimų padėjus rugsėjo 11-osios atakų planuotojams, nes, kaip sakė teisėjas, buvo gauta naujų įrodymų, kurie "aiškiai reabilituoja" įtariamąjį.
Teismas
Teisėjas patenkino gynėjų prašymą paleisti Abdelghani Mzoudi (Abdelganį Mzudį), nes Vokietijos pareigūnai informavo teismą apie naujus liudijimus, jog šis marokietis nepriklausė "al Qaeda" Hamburgo kuopelei, kuri padėjo rengti rugsėjo 11-osios sąmokslą.

Teisėjas sakė, kad liudytojas, kurio pavardė neskelbiama, lapkričio mėnesį paliudijo, jog Hamburgo kuopelės branduolį sudarė tik minimų išpuolių Jungtinėse Valstijose vykdytojai Mohamedas Atta (Mohamedas Ata), Marwanas al Shehi (Marvanas Šehis), Ziadas Jarrah (Zijadas Džara) ir JAV kalėjime laikomas Ramzi bin al-Shaibah (Ramzis bin Šaiba).

31 metų A.Mzoudi buvo pateikti keli tūkstančiai kaltinimų padėjus vykdyti žmogžudystes ir priklausius teroristinei organizacijai - Hamburgo kuopelei. Jo advokatai sakė, kad jis tik padėjo draugams musulmonams, o pačiame sąmoksle nedalyvavo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.