aA
Vakar dienos popietę Šiaulių policijos Patrulių rinktinės pareigūnai klausė keiksmų, kuriuos jiems skyrė nedrausmingi pėstieji.
Pirmą valandą keliose centrinėse miesto gatvėse ir pietiniame rajone startavo akcija, skirta pėstiesiems saugoti. Pareigūnai ketino priminti, kad ne tik vairuotojai, bet ir pėstieji privalo laikytis Kelių eismo taisyklių (KET).

Reidą pagreitino faktas, kad šių metų pabaigoje į avarijas patenka ir jose sužalojama beveik dvigubai daugiau pėsčiųjų nei praėjusių metų lapkričio - gruodžio mėnesiais. Policijos statistika rodo, kad beveik visais atvejais šiemet pėstieji nukenčia dėl savo kaltės: bėga per gatvę neleistinose vietose arba degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Tik pradėję reidą pareigūnai įsitikino, kad dalis šiauliečių išties mano, kad KET jiems negalioja, kad gatve važiuojantis automobilis privalo sustoti ir praleisti žmones bet kur.

Pareigūnai dirbo gatvėse netoli pėsčiųjų perėjų. Teisėsaugininkų teigimu, kone kas antras sustabdytas pėsčiasis jų adresu išsakė ne vieną keiksmažodį. Daugelis iš tų, kurie perėjo gatvę pažeisdami taisykles, nesuprato, kodėl buvo sustabdyti.

"Ko jūs iš manęs norit, netrukdykit, aš einu namo", - piktinosi kai kurie šiauliečiai. Keli ėmėsi rimtesnių veiksmų: be ceremonijų stūmė policininkus į šalį ir bandė dingti.

Dauguma nedrausmingųjų įspėta, keli nubausti dešimties litų baudomis. Teisėsaugininkai tvirtino, kad tokia akcija bus vykdoma ir šiandien.

"Šiaulių kraštas"