aA
Prezidento Rolando Pakso patarėja teisės klausimais Ona Buišienė neslepia minčių apie pasitraukimą. Prezidentūroje taip pat prakalbta, kad į darbą gali sugrįžti atsistatydinęs patarėjas ekonomikos klausimais Jonas Ragauskas.
Ona Buišienė
Ona Buišienė
© ELTA
Prezidento Rolando Pakso patarėjų korpuso reforma užtruko ilgiau, negu buvo planuota. LŽ šaltinių teigimu, dabar manoma, kad ji bus baigta iki Kalėdų.

Kol kas iš penkių atleistų Prezidento patarėjų - grupių vadovų pamaina rasta tik buvusiam atstovui spaudai Rosvaldui Gorbačiovui. Spaudos grupės vadove antra savaitė dirba buvusi Seimo vicepirmininko Artūro Skardžiaus referentė Jūratė Overlingienė.

Vakar Paksas pasirašė dekretą, kuriuo nuo sausio 7 dienos atšaukia diplomatą Petrą Vaitiekūną iš ambasadoriaus posto Latvijoje. Diplomatas sutiko dirbti Prezidento patarėju užsienio politikos klausimais. Jis pakeis atsistatydinusį patarėją Alvydą Medalinską.

Dirbti patarėju nacionalinio saugumo klausimais vietoj ryšiais su nusikalstamomis užsienio struktūromis įtarto patarėjo Remigijaus Ačo buvo sutikęs krašto apsaugos viceministras Jonas Gečas, tačiau paskutinę akimirką jis atsisakė posto Prezidentūroje. LŽ šaltinių teigimu, šios pareigos gali būti pasiūlytos dabartiniam Prezidento patarėjui Algirdui Norkui.

Prezidentūroje neabejojama, kad iš Pakso komandos prieš Kalėdas ketina pasitraukti grupės vadovė - patarėja teisės klausimais Ona Buišienė. "Tokių minčių yra", - vakar LŽ patvirtino Buišienė. Neoficialiai užsimenama, kad patarėja nusprendė trauktis, kai Paksas nusamdė advokatų kontoros "Baublys ir partneriai" teisininkus atstovauti jam Konstituciniame Teisme.

Prezidentūroje šiomis dienomis lankėsi ir buvęs Prezidento patarėjas ekonomikos klausimais Ragauskas. Teigiama, kad Prezidentas yra suinteresuotas jo grįžimu. Prezidento patarėjas Gintaras Šurkus, kalbėdamas su LŽ, nepaneigė, kad Ragauskas kalbinamas grįžti.

"Patarėjų atleidimas dėl politinio reveranso naudos nedavė", - sakė jis. Šiuo metu atostogaujantis Ragauskas su žurnalistais bendrauti atsisako. Jam artimų asmenų teigimu, savo sprendimą dėl darbo Pakso komandoje jis praneš kitą savaitę.