aA
Italijos premjeras Silvio Berlusconi (Silvijus Berluskonis) trečiadienį sakė parengęs kompromisinį sprendinį dėl Europos Sąjungos (ES) konstitucijos, kuris, kaip jis viliasi, įtikins vis dar abejojančias Ispaniją ir Lenkiją pasirašyti naująją bloko chartiją.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
© EPA-ELTA
"Turiu parengęs formulę, kuri, kaip manau, pripažįsta Lenkiją ir Ispaniją didelėmis šalimis", - sakė S.Berlusconi, gruodžio 12-13 dienomis pirmininkausiantis ES viršūnių susitikimui, kuriame turėtų būti susitarta dėl naujos Sąjungos konstitucijos.

"Pateiksiu ją paskutinę minutę ir pažiūrėsime, ar su ja sutiks šios dvi šalys, - sakė jis žurnalistams. - Turiu daug vilčių dėl šių maratoninių pastangų baigties, tačiau taip pat suprantu, kokie sunkumai mūsų laukia".

Ispanija ir Lenkija nenori pasirašyti siūlomų pakeitimų dėl sudėtingos ES vidaus balsavimo sistemos. Jos nori išsaugoti visas balsavimo teises, kurias išsikovojo per audringą 2000-ųjų Nicos viršūnių susitikimą ir dėl kurių galėtų turėti įtaką, neproporcingą jų gyventojų skaičiui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.