aA
Partijos "Lietuvos krikščionys demokratai" (LKD) atstovai pripažįsta prezidentą Rolandą Paksą padarius klaidų, bet nėra vieningi dėl jam siūlomos inicijuoti apkaltos.
Petras Gražulis
Petras Gražulis
© ELTA
LKD valdyba priėmė pareiškimą, kuriame teigia, jog prezidentas padarė "rimtų klaidų" ne tik organizuojant savo rinkimų kampaniją ir formuojant patarėjų korpusą, bet ir reaguojant į įsiplieskusį skandalą.

Savo ruožtu, partijos vadovybė paragino R.Pakso oponentus nežeminti prezidento institucijos bei ieškoti kompromiso.

"Šiuo Advento - susikaupimo, susitaikymo, santarvės ir vilties metu, Lietuvos krikščionys demokratai ragina visas politines jėgas ieškoti politine išmintimi pagrįsto kompromiso - iškilusias sudėtingas valstybės gyvenimo problemas spręsti tarpusavio pakantos ir geranoriškumo dvasia" - rašoma LKD valdybos pareiškime.

Pareiškimą trečiadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje pristatęs valdybos pirmininkas Petras Gražulis pripažino, jog partijoje nėra vieningos nuomonės dėl prezidentui siūlomos inicijuoti apkaltos.

Pats P.Gražulis teigė tokiam siūlymui nepritarsiąs. "Man atrodo, kad elgsimės gana skirtingai, mes neturime bendros pozicijos ir kaip kuriam sąžinė lieps, taip ir pasielgsime. Asmeniškai aš tikrai nepasirašysiu po apkaltą", - sakė P.Gražulis.

BNS žiniomis, krikščionių demokratų gretose auga nepasitenkinimas vienašališkais P.Gražulio veiksmais ginant R.Paksą. Seime yra trys LKD atstovai - P.Gražulis, Algirdas Saudargas bei LKD pirmininkas Kazys Bobelis.

Pastarasis jau keli mėnesiai yra išvykęs į JAV, kur jam buvo atlikta kaklo slankstelių operacija. Prezidento apkaltai inicijuoti reikia surinkti ne mažiau kaip 36 parlamentarų parašus. Manoma, jog po apkaltos tekstu pasirašys gerokai daugiau Seimo narių.

Parlamentinių frakcijų sudaryta darbo grupė parengė apkaltos projektą, kuriame prezidentas kaltinamas šiurkščiai pažeidęs Konstituciją ir sulaužęs duotą priesaiką pagal šešis punktus.

Konstitucija numato, jog prezidentas apkaltos tvarka gali būti nušalintas dėl šių dviejų minėtų priežasčių, taip pat dėl padaryto nusikaltimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.