aA
Lietuvos futbolo padangę sudrebino nauja sensacija. Kovoje dėl “Apkaltos” taurės favoritu laikomas klubas “Tvarka” antradienį pasirašė kontraktą su vienu perspektyviausių Rusijos saugų Viktoru Uspaskhemu. Ekipos atstovė spaudai kontrakto trukmės bei finansinių sąlygų nekomentavo.
Futbolas
Tiek futbolo ekspertai, tiek ekipos treneriai tvirtina, kad su V. Uspaskhemo atėjimu į klubą siejamos didelės viltys. Pabrėžiama, kad šio žaidėjo talentas labai padės kovoje su pagrindiniu konkurentu dėl taurės, futbolo klubu “Išrinktieji”.

“Tarpsezonyje komandą palikus keliems pagrindinės sudėties futbolininkams atsirado spragų, kurias šiuo metu ir bandome užlopyti” – kalbėjo “Tvarkos” vyriausiasis treneris ir pagrindinis rėmėjas Jurijus Goranas Boriksonas. “Viktoras puikiai smūgiuoja, gerai mato lietuvišką futbolo aikštę ir gali būti puikus žaidimo organizatorius. Manau, jo nesavanaudiškas žaidimas padės mūsų pagrindiniam puolėjui belgui Ramusui van der Rolandui (Ramus van der Rooland) atsidurti tokiose pozicijose, kur beliks tik įmušti įvartį. Taip pat, reikia pabrėžti, kad jo populiarumas stipriai padidins mūsų reitingus ir padės pasirašyti pelningus kontraktus su rėmėjais”.

“Atėjau į šią ekipą norėdamas žaisti gražų, nekorumpuotą futbolą. Pagrindinė mano sąlyga buvo ta, kad van der Rolandas muštų įvarčius į priešininkų vartus” – taip savo naująjį kontraktą komentavo pats Viktoras Uspaskhemas.

Dauguma Lietuvos futbolo ekspertų pritaria J. G. Boriksonui ir dėl ekonominio sandėrio aspekto. Neseniai atliktos apklausos parodė, kad V. Uspaskhemas savo virtuozišku žaidimu apžavėjo didelę dalį lietuvių ir yra vienas mėgiamiausių žmonių šalyje. Ypatingai jo žavesys traukia moteris, o tai gali dar labiau padidinti tiek “Tvarkos” populiarumą, tiek pačio futbolo, kuriuo tradiciškai iki šiol domėjosi tik vyrai, apskritai. Pabrėžiama, kad klubui jo įsigijimas turėjo atsieiti labai nebrangiai, kadangi sezono metu žaidėjas paliko savo ankstesnę komandą, o materialinę gerovę užsitikrino pasirašęs ilgalaikį kontraktą su vienu didžiausių maisto pramonės koncernų Lietuvoje ir tapęs jų reklaminiu veidu.

Tačiau futbolo ekspertai taip pat pažymi, kad didžiausia “Tvarkos” problema lieka gynybinė grandis. Komandą paliko pagrindinis gynybos ir vartų saugumo užtikrintojas turkas vartininkas Aču ir kol kas realios pamainos jam nėra. Pagrindinės sudėties gynėjai lenkas A. Katkievskis ir ispanas Valentino kol kas žaidžia neužtikrintai ir padrikai. Žymus Lietuvos futbolo komentatorius V. Radžvilevičius sakė, kad tai natūralus žingsnis, kuris anksčiau ar vėliau būtų įvykęs. “Tai labai panašūs ir vienas kitą puikiai suprantantys žaidėjai. Jų tikslas vienas ir toks pat, todėl natūralu, kad juos dabar matysime vienoje ekipoje. Tačiau pagrindinių jų priešininkų, futbolo klubo “Išrinktieji” puolėjų duetas netapo mažiau pavojingas. Portugalas Arturo Pauleta ir brazilas Aloyzo šiuo metu demonstruoja puikią formą, tą įrodo ir tai, kad jie rezultatyviausi “Apkaltos” čempionato žaidėjai.

“Išrinktieji” ekipos lyderis A. Pauleta šį įvykį pavadino moraliniu spaudimu. “Mes tikrai nenuleisime rankų ir kovosime iki galo. V. Uspaskhemas tikrai sustiprins priešininkų ekipą, tačiau mūsų tai neišgąsdino”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.