aA
Rusijos liberalų demokratų partijos (RLDP) lyderis Vladimiras Žirinovskis ketina dalyvauti šalies prezidento rinkimuose ir tikisi užimti "mažiausiai antrąją vietą".
Vladimiras Žirinovskis
Vladimiras Žirinovskis
© EPA-ELTA
"Aš dalyvausiu, nes kiekviena politinė partija, ypač ta, kuri yra Valstybės Dūmoje, turi dalyvauti prezidento rinkimų kampanijoje. Aš dalyvausiu ir tikiuosi užimti ne žemesnę kaip antrąją vietą", - pareiškė V.Žirinovskis spaudos konferencijoje trečiadienį.

Jis pridūrė: "Antrąją vietą! Sutrinsiu į miltus, sunaikinsiu (kairiojo nacionalistų bloko "Tėvynė" lyderį Sergejų) Glazjevą ir (komunistų vadovą Genadijų) Ziuganovą!"

V.Žirinovskis taip pat pristatė 40 savo partijos uždavinių 2004-2010 metų laikotarpiui.

Ultranacionalistinės RLDP lyderis siūlo Rusijoje kurti autoritarinį režimą su griežta valdžios vertikale, taip pat pakeisti teritorinį suskirstymą, kad būtų galima efektyviau vadovauti - įsteigti 15 stambių gubernijų ir atsisakyti regionų padalijimo pagal tautybės principą.

Jis taip pat pasiūlė skirti gubernatorius ir panaikinti (parlamento žemuosius rūmus) Federacijos Tarybą "kaip nereikalingą valdžios organą". Valstybės Dūmos deputatų skaičių jis siūlo sumažinti iki 300 ir balsuoti tik pagal partijų sąrašus.

Tarp kitų RLDP lyderio siūlymų - baudžiamoji ir ekonominė amnestija, mirties bausmės taikymas ir strateginių ekonomikos šakų perdavimas valstybės kontrolėn.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.