aA
Italijoje per pastaruosius penkerius metus mafija nužudė 666 žmones, teigiama antradienį išspausdintame tyrime. Beveik pusė šių žmogžudysčių, dažnai susijusių su mafijos klanų tarpusavio vaidais, buvo įvykdyta pietiniame Kampanijos regione, kuriame susikūrė nusikalstama grupuotė "Cammora", rašoma tyrimų instituto "Eurispes" pranešime.
Grasina pistoletu, šauna
Grasina pistoletu, šauna
Italijos organizuoto nusikalstamumo suvestinės rodo, kad keturios pagrindinės šios šalies mafijos gaujos nuo 1999 iki 2003 metų iš nusikalstamos veiklos uždirbo apie 43 mlrd. eurų (146 mlrd. litų).

Pelningiausia buvo narkotikų prekyba, iš kurios gauta 26 mlrd. eurų (88,4 mlrd. litų) pajamų. Šiame nelegaliame versle dominavo "'Ndrangheta", kuri taip pat daugiau negu kiti klanai uždirbo iš prostitucijos tinklo.

Kartu su Sicilijos "Cosa Nostra", Neapolio "Cammora" ir kitomis Pietų Italijos grupuotėmis "Ndrangheta" bei "Sacra corona unita" kovoja už įtaką Italijos nusikaltėlių pasaulyje.

Klanas "Cosa Nostra", kurį išgarsino kino filmas "Krikštatėvis" (The Godfather), šio tyrimo suvestinėse pirmauja pagal tokius sukčiavimo versle atvejus, kaip suklastotų darbo sutarčių sudarymas. Tuo tarpu "Camorra" daugiausia užsiėmė ginklų kontrabanda, teigiama pranešime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.