aA
Paskutinį lapkričio savaitgalį pirmą kartą Lietuvoje vykusios labdaros akcijos “Maisto bankas” metu šalies gyventojai skurstantiesiems nupirko ir paaukojo maisto produktų už beveik 100 tūkstančių litų, sakoma pranešime spaudai.
Cukrus
Cukrus
Labdaros ir paramos fondo “Lietuvos ir JAV iniciatyvos” organizuota akcija lapkričio 28-29 dienomis vyko “Maxima”, “Iki”, “Rimi” bei “Norfa” prekybos centruose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Utenoje. Juose apsilankę pirkėjai galėjo nupirkti ir paaukoti būtiniausių maisto produktų – kruopų, aliejaus, cukraus ir kitų.

Iš viso šioje akcijoje dalyvavo 66 didieji prekybos centrai, juose žmonių aukojamus produktus rinko net apie 1770 sanavorių iš įvairių nevyriausybinių organizacijų, globojančių vaikus, senelius, neįgaliuosius, gausias mažo biudžeto šeimas.

Fondo ”Lietuvos ir JAV iniciatyvos” vadovės Jolantos Taruškienės duomenimis, akcijos metu surinkta 52 800 vienetų maisto produktų, kurių vertė – daugiau kaip 99 tūkstančiai litų. Dažniausiai žmonės “Maisto bankui” pirko malybos produktus, konservus ir cukrų, kiek mažiau surinkta aliejaus ir sutirštinto pieno.

“Ši akcija buvo tarsi žmonių geranoriškumo ir atjautos išbandymas Kalėdų išvakarėse. Džiugu, kad žmonės liko neabejingi likimo nuskriaustiesiems ir ištiesė jiems pagalbos ranką”, - sakė J.Taruškienė.

Pasak jos, daugiausiai ilgai negendančių maisto produktų skurstantiesiems nupirko Vilniaus gyventojai – įvairios nevyriausybinės organizacijos prekybos centruose surinko maisto produktų už 43 800 litų. Antroje vietoje – Kauno gyventojai, kurie prekybos centruose nupirko maisto produktų už 29 900 litų. Treti – panevėžiečiai, skurstantiems paaukoję maisto produktų už 13 400 litų.

Klaipėdiečiai įvairioms nevyriausybinėms organizacijoms paaukojo maisto produktų už 11 tūkst. litų, o Utenos gyventojai - už 1160 litų.

Dosniausi buvo “Iki” prekybos centrų pirkėjai – “Iki” parduotuvėse penkiuose šalies miestuose surinkta maisto produktų už 42 630 litų. Antroje vietoje – “Maxima” – šiose parduotuvėse apsilankiusieji nupirko ir paaukojo maisto produktų už 26 100 litų. “Rimi” prekybos centruose surinkta maisto produktų už 20 025 litus, o “Norfos” – už 10 500 litų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.