aA
JAV paskirta laikinoji Irako vadovybė nubalsavo įsteigti specialų tribunolą Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) eros karo nusikaltimų byloms nagrinėti, trečiadienį sakė Valdančiosios tarybos narys Mowaffakas al-Rubaie (Movafakas Rubajis).
"Valdančioji taryba vakar vėlai vakare pritarė (planui) steigti Irako baudžiamąjį tribunolą buvusiems Saddamo Husseino režimo nariams už jų nusikaltimus žmoniškumui teisti", - sakė jis.

Pasak pareigūnų, tribunolas oficialiai turėtų būti įsteigtas vėliau trečiadienį, tačiau iki pirmojo jo proceso pradžios tikriausiai praeis kažkiek laiko.

Iš 55 į JAV sudarytą ieškomų irakiečių sąrašą įtrauktų asmenų 40 jau yra sulaikyti arba nukauti. Pats Saddamas Husseinas, už kurio galvą paskirtas 25 mln. JAV dolerių (apie 75 mln.litų) atlygis, vis dar slapstosi.

JAV vadovaujamos administracijos pareigūnai yra sakę, kad jie bus teisiami Irake, pačių irakiečių, nors stebėtojų teisėmis galbūt dalyvaus ir teisėjai iš užsienio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.