aA
Antradienį Burkina Fase (Vakarų Afrika) pasibaigusio konkurso "Mis Tvirtuolė" rengėjai nusprendė paneigti Vakaruose įprastus moters grožio kriterijus. Jie įsitikinę, jog didžiausiu dailiosios lyties atstovių privalumu reikia laikyti apkūnumą, o ne liesumą ir liekną taliją.
Dėl garbingo titulo kovojo 13 pretendenčių, sveriančių nuo 75 iki 130 kilogramų. Jauniausiajai iš jų - 22-eji, vyriausiajai - 32-eji metai. 27 metų Carine Riragendanwa (Karinai Riragendanvai) iš Ugandos pakako 117 kilogramų, kad įtikintų žiuri, jog ji yra nepakartojama. Nugalėtoja įgijo teisę visus metus nemokamai rinktis drabužius ir darytis šukuosenas grožio salonuose, taip pat gavo aukso papuošalų komplektą ir motociklą.

Afrikos šalyse, esančiose į pietus nuo Sacharos dykumos, moters grožis suprantamas savaip. Žmonos arba dukters apkūnumas yra materialinės gerovės šeimoje įrodymas. O liesumas - silpnumo, liguistumo, blogos mitybos požymis - liudija, kad šeimos galva neįstengia užtikrinti artimiesiems deramų gyvenimo sąlygų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.