aA
Kaune vagys, įsilaužę į Kristaus Prisikėlimo bažnyčią, iš aukų dėžučių pavogė apie 100 litų ir išdaužė vitražinį stiklą.Aukštaičių gatvėje esanti bažnyčia apvogta trečiadienio naktį, pranešė Kauno vyriausiasis policijos komisariatas.
Vagis
Kaip BNS sakė Prisikėlimo bažnyčios klebonas Vytautas Grigaravičius, vagys į bažnyčią pateko nulupę zakristijos lango grotas.

"Bažnyčioje įvesta vietinė signalizacija, kuri sujungta su mano telefonu, todėl išgirdęs jo skambutį, į bažnyčią atbėgau maždaug per tris minutes, tačiau vagys jau buvo pabėgę", - pasakojo klebonas.

Nusikaltėliai bažnyčioje išlaužė penkias aukojimo urnas ir iš jų pavogė apie 100 litų, kuriuos buvo suaukoję parapijiečiai. Taip pat vagys dar išdaužė bažnyčios lango vitražą.

Dėl sudaužyto vitražo patirtą nuostolį parapijos klebonas įvertino 1 tūkst. litų. Įvykį tiria Kauno Žaliakalnio policijos komisariatas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.