aA
Šūksniai "Valio", "Gėda", "Piemenys, lauk" - toks buvo fonas Varėnos kultūros rūmų salėje, kur vyko vietos visuomenės susitikimas su valstybės vadovu Rolandu Paksu.
R.Paksas keliauja po Lietuvą - karikatūra
R.Paksas keliauja po Lietuvą - karikatūra
© DELFI
Salėje šalia vyresnio amžiaus žmonių, palaikančių R. Paksą, buvo ir didelis būrys 12-15 metų paauglių. Jie daugiausia reikalavo Prezidento atsistatydinimo.

Dar prieš susitikimą su Prezidentu paaugliai Varėnos kultūros namus padabino degančiomis žvakutėmis, turinčiomis simbolizuoti Prezidento nusileidimo taką. "Nusileidimo taku ne tik nusileidžiama, bet ir pakylama", - sakė susitikime R. Paksas.

Vienuoliktajame per kilusį skandalą surengtame susitikime su Lietuvos gyventojais Prezidentas R. Paksas pateikė savo versiją apie tai, kas dabar vyksta Lietuvoje, kalbėjo apie jėgas, kurios, vengdamos permainų, bijodamos, kad bus pažaboti valdininkai, korupcija, bet kokiomis priemonėmis siekia Prezidento galvos.

Susitikime Prezidentas dar kartą pakartojo, jog nėra pasirašęs jokių sutarčių ar susitarimų, nenaudingų Lietuvos valstybei, nėra pažeidęs įstatymų ar Konstitucijos. O visa tai, kas vyksta, R. Paksas vadino moraliniu spaudimu ir siekiu jį atstatydinti.

"Atėjau ne tam, kad atsistatydinčiau, atėjau tam, kad dirbčiau", - tikino šalies vadovas varėniškius. Atsakydamas į varėniškių klausimą, ar ne laikas paleisti Seimą, kuris jau pavargęs, Prezidentas sakė, kad reikia laikytis Konstitucijos.

"Aš manau, kad man su Jūsų pagalba pavyks dirbti pagal Konstituciją", - teigė R. Paksas.

Susitikime jis pripažino padaręs klaidų. Pasak R. Pakso, per mažai bendradarbiauta su Seimu ir Vyriausybe.

Po dvi valandas trukusio susitikimo iš Varėnos išvykstantį Prezidento kortežą palydėjo šūksniai "Gėda", o prie Kultūros namų liko mėtytis sutrypti tušti žvakučių indeliai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.