aA
Prancūzijos antiteroristinė policija, pradėjusi naują kovos su baskų separatistine grupuote ETA etapą, antradienį auštant sulaikė vieną vyrą, kuris, kaip manoma, yra aukšto rango šių aktyviausių Vakarų Europoje partizaninių pajėgų vadas.
Antrankiai
Bordo detektyvai ir kovos su terorizmu būrio pareigūnai šį vyrą ir dar tris įtariamus ETA narius sulaikė Lonso gyvenvietėje, esančioje į vakarus nuo Pietryčių Prancūzijos miesto Po. Šis reidas buvo jau antroji didelio atgarsio susilaukusi Prancūzijos operacija, surengta per vieną savaitę.

Dokumentus, ginklus ir automobilį pareigūnai konfiskavo vėliau.

Prancūzijos policija 29 metų Gorką Palaciosą Alday (Gorką Palasijosą Aldajų) apibūdino kaip labai svarbų asmenį ir šios ginkluotos grupuotės "numerį vienas". Taip ji pareiškė po to, kai praėjusį ketvirtadienį beveik po vienerių metų pertraukos vėl sučiupo iš kalėjimo pabėgusį Iboną Fernandezą Iradi (Iboną Fernandesą Iradį).

Kiti trys suimtieji yra ne tokie reikšmingi šios grupuotės nariai.

Ispanijos vidaus reikalų ministerijos atstovas spaudai Madride patvirtino, kad "Prancūzijoje buvo sulaikyti keli svarbūs ETA įtariamieji", tačiau smulkesnių detalių jis nepateikė.

Ispanijos naujienų agentūros teigė, kad policija G.P.Alday ieškojo dėl kelių sprogimų. Pasak Ispanijos žiniasklaidos, jis priklausė ETA "vykdomajam komitetui".

Nuo 1968 metų per ETA kruviną kampaniją už nepriklausomą Baskijos valstybę Šiaurės Ispanijoje ir Pietvakarių Prancūzijoje žuvo beveik 850 žmonių. Ispanija, Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga šią grupuotę yra įtraukusios į teroristinių organizacijų sąrašą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.