aA
Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos mokyklose bei gimnazijose pasirodė nauji, neįprasti atvirukai, informuojantys apie žmogaus imunodeficito viruso (ŽIV) plitimo kelius, rašoma pranešime spaudai.
AIDS
AIDS
Tai bendras Lietuvos AIDS centro, reklamos agentūros „ADVISTA“ ir LR Švietimo ir mokslo ministerijos švietėjiškas projektas.

“Nemokami informaciniai atvirukai – vienas naujoviškiausių jaunimo švietimo būdų – vis labiau populiarėjanti pramoga tarp didmiesčių jaunimo. Mums ypač svarbu, kad jaunimas būtų maksimaliai informuotas apie ŽIV plitimo kelius ir tai skatintų jaunimą susimąstyti prieš neatsakingai elgiantis”, - teigia Lietuvos AIDS centro švietimo skyriaus vedėja Loreta Stonienė. Jos manymu, tai puikus valstybinio ir privataus sektoriaus bendradarbiavimo pavyzdys.

Pasak reklamos agentūros „ADVISTA“ projektų vadovės Giedrės Linkutės, buvo sukurti du skirtingi atvirukai. Vieni platinami mokyklose ir gimnazijose, kiti – labiau iššaukiantys, skirti pramogų ir laisvalaikio įstaigose besilankančiam jaunimui. Anot jos, ypač svarbius dalykus jaunimui reikia kalbėti jiems suprantama kalba.

Nemokami atvirukai su socialine ŽIV/AIDS informacija mokyklose, gimnazijose bei laisvalaikio ir pramogų įstaigose bus platinami š.m. gruodžio 1-14 dienomis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.