aA
Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius nenori oficialiai komentuoti praėjusią savaitę prezidentui Rolandui Paksui perduoto jo ir kardinolo Juozo Audrio Bačkio pasirašyto laiško, tačiau patvirtino, kad jame šalies vadovui "siūloma konkreti išeitis".
Sigitas Tamkevičius
Sigitas Tamkevičius
© ELTA
"Tai tikrai ne kalėdinis sveikinimas prezidentui, bet išdėstytas mūsų požiūris į susidariusią situaciją ir pateikiamas konkretus pasiūlymas prezidentui Rolandui Paksui, ką jis turėtų padaryti susiklosčius tokiai situacijai", - BNS teigė S. Tamkevičius.

Pasak jo, bažnyčia kol kas nenori reikšti jokios oficialios pozicijos dėl prezidentūros skandalo. Vyskupas nepaneigė anksčiau skelbtų neoficialių duomenų, jog laiške hierarchai R.Paksui siūlo atsistatydinti.

Laišką į Prezidentūros kanceliariją praėjusį ketvirtadienį atnešė kardinolo atstovė.

Prezidentui R.Paksui gresia parlamentinė apkalta, jei nepaklus raginimui atsistatydinti. Be kitų politikų, atsistatydinti prezidentui primygtinai siūlo valdančiosios daugumos lyderiai Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas ir premjeras Algirdas Brazauskas.

Skandalą dėl nederamų prezidento ir jo aplinkos ryšių bei slaptos informacijos nutekėjimo iš Prezidentūros tyrusi speciali parlamentinė komisija praėjusią savaitę konstatavo, jog R.Paksas yra pažeidžiamas, ir tai kelia pavojų nacionaliniam saugumui.

R.Paksas kartoja esąs nekaltas ir teigia neketinąs atsistatydinti. Pastarosiomis savaitėmis jis važinėja po Lietuvą į susitikimus su rinkėjais ir aiškina jiems esąs nekaltas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.