aA
Grėsmes nacionaliniam saugumui tyrusios Seimo komisijos išvadų pagrįstumas sukėlė abejonių prezidento Rolando Pakso samdytiems teisininkams.
Seimo laikinoji tyrimo komisija dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui
Seimo laikinoji tyrimo komisija dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui
© ELTA
"Darytina išvada, kad Seimo laikinosios tyrimo komisijos dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui išvados kelia abejonių dėl jų teisinio pagrįstumo ir teisėtumo", - teigiama advokatų kontoros "Baublys ir partneriai" pateiktame teisiniame įvertinime.

Daugiau detalių prezidento spaudos tarnybos pranešime nepateikiama. Žurnalistams visas įvertinimo tekstas nepateiktas.

"Labai nustebčiau, jeigu jie galėtų pakomentuoti kitaip. Aš taip pat kreipiausi į Seimo Teisės departamentą išaiškinti, ar komisijos išvados yra teisėtos", - BNS sakė parlamentinei komisijai vadovavęs socialdemokratas Aloyzas Sakalas.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas A.Sakalas kartu pabrėžė esąs įsitikinęs dėl komisijos išvadų teisėtumo.

Tuo tarpu Prezidentui atstovaujančios advokatų kontoros "Baublys ir partneriai" vadovaujantis partneris dr. Gediminas Baublys Eltai sakė negalintis trumpai paaiškinti antradienį Prezidentui pateikto įvertinimo, kad "Seimo laikinosios tyrimo komisijos dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui išvados kelia abejonių dėl jų teisinio pagrįstumo ir teisėtumo".

Mūsų teisinį įvertinimą kelias savaites rengė daugelis žmonių. Dokumentas gana didelės apimties ir vienu sakiniu perteikti jo kvintesenciją neįmanoma, tiesiog tam tikri faktai mums kelia abejonių, sakė G. Baublys. Advokato žodžiais, minėtas teisinis įvertinimas tikrai teisinio pobūdžio, jame nėra jokio politikavimo.

Advokatas pridūrė, kad Prezidentui įteiktas dokumentas "nėra paslaptis", tačiau pagal sutarties sąlygas tik Prezidentūra gali nuspręsti, ar jis bus pateiktas žurnalistams.

Praėjusią savaitę parlamentinė komisija nusprendė, kad prezidentas dėl savo ryšių buvo ir tebėra pažeidžiamas, ir tai kelia grėsmę nacionaliniam saugumui. Šiai išvadai didele balsų persvara pritarė ir Seimas.

Adokatų kontoros "Baublys ir partneriai" teisininkai prezidentui atstovavo Konstitucinio Teismo posėdyje. Pranešta, kad už paslaugas advokatams prezidentas sumokės asmeninėmis lėšomis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.