aA
Opozicinė Liberalų ir centro frakcija teigia, kad slapta susitikdamas su liberaldemokratais ir su šios partijos atstovais važinėdamas po Lietuvą prezidentas Rolandas Paksas ignoruoja Konstituciją.
R.Paksas keliauja po Lietuvą - karikatūra
R.Paksas keliauja po Lietuvą - karikatūra
© DELFI
“Slaptas prezidento susitikimas su savo įkurtos Liberalų demokratų partijos ir jos skyrių vadovais rodo, kad dešimtą mėnesį šalies vadovo pareigas užimantis Rolandas Paksas ir toliau nesigaudo, kokie yra tikrieji jo darbo prioritetai”, - frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis komentavo pirmadienio vakarą Prezūdentūroje įvykusį netikėtą R.Pakso ir libdemų susitkimą.

“Pastarųjų savaičių Prezidento veiksmai, kai jis į susitikimus su žmonėmis pasiima liberalų demokratų partijos atstovus ir daro reklamą šiai partijai, slapta Prezidentūroje priiminėja liberaldemokratus, rodo, kad Rolandas Paksas vis dar nesuvokia esąs visos Lietuvos, o ne Liberalų demokratų partijos prezidentas”, - pasak pranešimo, teigia E. Masiulis. Pasak parlamentaro, tokiais veiksmais Prezidentas nepaiso Konstitucijoje nurodyto reikalavimo, draudžiančio šalies vadovui dalyvauti politinių partijų veikloje.

Anot E.Masiulio, dar keisčiau šioje istorijoje skamba liberaldemokratų lyderio Valentino Mazuronio aiškinimai, kad jis Prezidentūroje su šalies vadovu bendravo asmeniniais klausimais. “Mokesčių mokėtojų lėšomis išlaikoma Prezidentūra neturėtų tapti liberaldemokratų susirinkimų vieta ar būstinė. Tetrūksta tik tai liudijančią lentelę iškabinti”, - priekaištavo parlamentaras.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.