aA
Kremliaus pareigūnas nuoširdžiai nusistebėjo Baltųjų rūmų sekretoriaus spaudai Scotto McClellano (Skoto Maklelano) teigimais dėl rinkimų į Rusijos Valstybės Dūmą. Anksčiau S. McClellanas pareiškė, jog JAV vadovybė pritaria susirūpinimui, kurį pareiškė Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) stebėtojai dėl trūkumų per rinkimus į Rusijos Dūmą.
Rusija - Raudonoji aikštė
Rusija - Raudonoji aikštė
"ESBO išreiškė susirūpinimą dėl rinkimų eigos pagrįstumo. Mes pritariame šiam susirūpinimui, ir tai akcentuoja būtinybę, kad Rusijos parlamentarai visas jėgas skirtų politinėms ir ekonominėms reformoms realizuoti", - sakė jis per spaudos konferenciją Vašingtone.

Atsakydamas į "Interfax" prašymą pakomentuoti šiuos teigimus Kremliaus pareigūnas pažymėjo: "Pastarųjų prezidento rinkimų Jungtinėse Valstijose patyrimas vargu ar duoda Amerikos atstovams teisę pateikti tokius komentarus".

Kiek anksčiau paskelbtame rinkimus stebėjusios tarptautinės misijos, į kurią įėjo Europos Tarybos ir ESBO parlamentinių asamblėjų, taip pat ESBO demokratinių institutų ir žmogaus teisių biuro atstovai, baigiamajame pranešime buvo išsakyta nuomonė, kad rinkimai į Rusijos Valstybės Dūmą neatitiko daugelio įsipareigojimų, kuriuos dėl demokratinių rinkimų yra prisiėmusios ESBO ir ET narės.

ESBO PA prezidentas Bruce'as George'as (Briusas Džordžas) spaudos konferencijoje Maskvoje pareiškė, kad dėl rinkimų kampanijoje naudotų administracinių resursų parlamento rinkimų rezultatai buvo iškreipti.

"Platus administracinių resursų naudojimas ir žiniasklaidos vykdomas favoritizmas "Vieningosios Rusijos" naudai sudarė nepalankią aplinką kitoms partijoms ir kandidatams", - sakė ESBO PA vadovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.